45 jaar muziekmaker van beroep.

Ik heb altijd gezegd dat, wanneer een muzikant een leven lang zichzelf en de zijnen met het maken van muziek in leven weet te houden, men mag spreken van geslaagd zijn.
Ik heb altijd geweten dat ik muzikant zou worden.
Ik begon op m'n 7de met het bespelen van de althoorn bij de Voorburgse harmonie "Forum Hadriani".
Toen ik 12 was kreeg ik van m'n ouders een accordeon en op m'n 14de kwam de gitaar.


Vlak daarna ontstond de Sandy Coast en dat was het begin van mijn professionele carrière.
Ik ben uiterst dankbaar voor het gekregen talent en ben mij er terdege van bewust dat je daar geen krediet voor kan claimen. Dat is iets dat je mee krijgt.
Nu, na ruim 40 jaar, kijk ik terug op een luisterrijk leven in alle opzichten. Muziek heeft me in leven gehouden, de hele wereld rond gevoerd en me uiteindelijk hier op Koh Samui doen belanden en mij het voorrecht verschaft mijn huidige vrouw Aom tegen het lijf te lopen.
Meer mag een mens niet verlangen.
Ik ben blij te zijn wie ik ben.

---------------------------------------------

Hans Vermeulen even terug in Nederland

(bron)  VPRO 3 voor 12

“Ik heb nog nooit een cent gehad voor 'The eyes of Jenny'"

Lilian van Dijk zaterdag 4 september 2004 17:34

Wie de geschiedenis van popmuziek in Nederland heeft bestudeerd, kent Sandy Coast en Rainbow Train. Spil in deze bands was zanger, gitarist, componist, arrangeur en producer Hans Vermeulen. Met het nummer ‘The eyes of Jenny’ scoorde hij zijn grootste hit. Hans woont tegenwoordig in Thailand, maar komt af en toe voor concerten naar Nederland.
Tien jaar geleden verruilde Hans zijn geboorteland voor Koh Samui, een Thais eiland. “Ik wil ook niet meer terug naar Nederland. Vanwege het klimaat, maar ook omdat ik mijn leven lang al naar de tropen heb gewild. Dus toen ik de kans kreeg, heb ik alle schepen achter me verbrand en ben gegaan.”

Zijn oudste zoon David is de afgelopen jaar drie keer in Thailand geweest. “Hij is filmer en heeft een DVD over mij gemaakt. Als het goed is, wordt deze binnenkort door Digimode in Utrecht op de markt gebracht. Er staan concerten op met het Metropool Orkest ter ere van mijn 40-jarig jubileum als muzikant en nog wat ander materiaal. Ik ben er heel tevreden mee.” Samenwerken met je zoon is niet altijd gemakkelijk, vindt hij, “Maar wel erg leuk om te doen.”

Thailand is op popmuziekgebied niet te vergelijken met Nederland, vertelt Hans: “Je mist er goede muzikanten. Ze hebben de blues niet, daar heb je niks aan voor rock-’n-roll. Ik heb wel eens opnames gemaakt met Thaise koortjes. Als je die dames niet strak regisseerde, waren ze een minuut eerder klaar dan de muziekband. Ze komen ook altijd uren te laat en als ze er dan eindelijk zijn, kakelen ze allemaal door elkaar. Muziek lezen kunnen ze niet, dus ik moest alle partijen voorzingen. In het Thais. Dat gaf grote hilariteit.”

Hans is nog steeds boos over wat in het verleden is gebeurd. “Voor 'The eyes of Jenny’ heb ik nog nooit een cent gehad, behalve de royalty’s als componist. Ik zat toen bij de platenmaatschappij van Eddy Ouwens. Hij had een slimme constructie bedacht. Het geld ging naar Zwitserland of zoiets. Ik ben nog steeds bezig om alsnog het geld te krijgen waar ik recht op heb. Het is een flinke nationale hit geweest. Ik heb met mijn vrouw de 45ste versie opgenomen en die is weer een hit geworden. In Thailand.” Op dit moment is Vermeulen bezig de nieuwste CD te produceren voor zijn Thaise echtgenote, zangeres Aom. Maar hij is nog steeds niet goed met cijfertjes. “Aom doet de financiën. Je hebt in Thailand bijvoorbeeld geen sociale voorzieningen.“

Speciaal voor het eerste Koepelconcert van 2004 in Park Vreugd en Rust in Voorbrug kwam Hans weer naar Nederland. Ook deed hij mee aan een jamsessie op de boot Minerva in Scheveningen met Jaap de Jonckheere (ex-Urban Heroes) en Rinus Gerritsen (Golden Earring). Op 11 september geeft Hans Vermeulen een concert in café De Waag in Delft. Het optreden begint om 22.30 uur. Hij blijft tot 19 september in Nederland. “De 18e ben ik jarig. Ik wilde die dag eigenlijk vertrekken, maar mijn goede vriendin Jody Pijper vroeg of ik in Huizen met de Jan Rietman band wilde spelen, dus ga ik een dag later.”
 

 
 

 

 

            

           

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Discografie

Met Sandy Coast:
AND THEIR NAME IS… (1967)
FROM THE WORKSHOP (1968)
SHIPWRECK (1969)
SANDY COAST (1971)
STONEWALL (1973)
TERRENO (1981)
THE EYES OF JENNY (1983)
RENDEZ-VOUS (1988)

Solo:
I ONLY KNOW MY NAME (1976)
SONGBOOK (1977)
IK DACHT HET WEL (1982)
VOGELVRIJ (1998)

Met Rainbow Train:
ACCOMPANIED BY RAINBOW TRAIN (1978)

Met The Rest:
DOMESTIC AFFAIRS (1994)

DVD MET MIJ GAAT HET GOED (2004)

 

 

 

 

 

 

 

 


2005-2008 (c) Copyright FK Voices. All rights reserved. Read Legal Policy and Privacy Policy.